Kuskus s granátovým jablkem
Ingredience
- Instantní kuskus 250 g
- Červená cibule 1 ks
- Granátové jablko 1 ks
- Piniové oříšky 50 g
- Menší salátová okurka 1 ks
- Velmi kvalitní olivový olej 4 lžíce
- Med 1 lžička
- Bílý balzamikový ocet nebo citronová šťáva 2-3 lžíce
- Čerstvá máta 2 větší snítky
- Čerstvě mletý pepř
- špetka mleté skořice
- sůl
Instrukce
- Kuskus zalijeme 300 ml vroucí osolené vody a necháme odstát 5 minut.
- Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, z půlky granátového jablka vyjmeme semena, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražíme.
- Na dvou lžících rozpáleného oleje osmahneme cibuli, přimícháme med a ocet, pánev odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) vmícháme 2 lžíce oleje. Kuskus se nesmí lepit a má mít "vzdušnou" strukturu. Potom vmícháme zbylé ingredience - zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okorku a granátové jablko. Kuskus osolíme, opepříme a dochutíme špetkou skořice.
Také zvláštní kombinace, ale bude jistě dobrá.
taky si myslím 🙂
taky to může být chutné 🙂
Tyhle kombinace miluji, jen ne přítel.
nic nenaděláte, a vařit dvojmo se moc nevyplatí 🙁