Zimní dýňová polévka

Vytisknout recept

Omyjeme a nakrájíme si na kostičky dýni Hokaido, může se oloupat,

ale já ji nechávám se slupkou.

Očistíme a najemno si nakrájíme cibuli, česnek, a kousek zázvoru (asi 1 cm).

Česnek můžeme prolisovat.

Do vyššího hrnce dáme olivový olej, zahřejeme.

Přidáme cibuli, česnek a zázvor a zlehka orestujeme, potom dáme dýni

a opět orestujeme, nakonec vložíme brambory na kostičky. Zalijeme vývarem

a přidáme sůl, pepř, majoránku a tymián (je to na Vás, co máte rádi).

Vývaru jen tolik, aby byla zelenina těsně ponořená.

Necháme zhruba 15 min. vařit, dýně musí být měkká.

Potom tyčovým mixérem rozmixujeme.

Podle hustoty krému můžeme ještě naředit.

Než máme hotovo, opražíme si na sucho dýňová semínka.

Poté podáváme. Polévku ozdobíme semínky, lžičkou zakysané smetany

a já dneska přidala svou pěstovanou řetichu.

Kdo má rád ještě ostřejší, přidá špetku chilli.

Hudlenka

 
 
1ks - dýně Hokaido
3ks - brambory
1ks - cibule
5stroužek - česnek
ks - sůl, pepř, tymián, majoránka
1l - vývar
ks - zakysaná smetana dle potřeby
ks - zázvor čerstvý nebo mletý
2lžíce - olivový olej
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account