pohanka na sladko

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 šálek pohanky cca 250 g
  • 1 šálek mléka můžete použít také rostlinné
  • 1 šálek vody
  • 1 skořicový cukr
  • 50 g másla
  • 2 hrušky
  • 4 větší švestky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • citrónovou kůru
  • 2 lžíce nasekaných lískových ořechů

Instrukce

  • 1
  • Pohanku dáme do sítka a dvakrát ji přelijeme vařící vodou, aby nebyla hořká.
  • 2
  • Vložíme ji do hrnce, přidáme mléko s vodou a se skořicovým cukrem.
  • 3
  • Promícháme a na mírném zdroji tepla vaříme doměkka.
  • 4
  • Když je pohanka uvařená, ještě do teplé přidáme máslo a promícháme.
  • 5
  • Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 6
  • Přidáme k uvařené pohance spolu s třtinovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše spolu promícháme.
  • 7
  • Zapékací misku vymažeme máslem. Dáme do ní připravenou pohankovou směs a vrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
  • 8
  • Takto připravenou směs vložíme do vyhřáté trouby na 200 ˚C a zapékáme cca 30 minut.
  • 9
  • Zapékanou pohanku můžeme konzumovat v teplém i ve studeném stavu.
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Tak to určitě zkusím, líbí se mi to. Pohanku jsem si koupila, ale ještě jsem jí nejedla.

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    taky dobrota…. musím dokoupit pohanku… nám chutná a je výborná na cévy 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account