129

Cuketový "maglajz" - směs na cokoli

Vytisknout recept
Poslední recept na všestrannou zeleninu = CUKETU
Postup přípravy: 
Cukety omyjeme, odřízneme konce. Mladé cukety neloupeme, starší ano, nastouháme na hrubo. Dáme do širšího kastrolu, přidáme na drobno nakrájené cibule, nastouhaný česnek a trochu - asi deci vody.
Směs vaříme do změknutí, pak přidáme rajský protlak, kečup, sůl, zázvor, zamícháme. Na samý konec dáme sojovou omáčku. 
Horkou směs plníme do vypařených skleniček, zavíčkujeme. Sterilujeme v troubě asi 20 minut/ na 190 st., v pekáčku, kam dáme asi 3 cm vody. Tuto směs můžete dávat do omáček, na těstoviny i na topinky.
(Omlouvám se, milé kuchařinky, že nemám autentickou fotku, ale věřím, že redakce vybere adekvátní obrázek.) 
Dobrou chuť přeje 
Jitkakytka
CUKETY  BUDIŽ  POCHVÁLENY - (letos jsme si jich užily dost).
 
 
 
 
 
                                                                                  
1,5kg - cuketa
4 velkéks - cibule
1lžička - zázvor (nebo kousek čerstvého)
4stroužek - česnek
1ks - rajčatový protlak kvalitní
5lžíce - kečup kvalitní
1dcl - sojová omáčka kvalitní
asi 3lžička - sůl himalájská
1/2lžička - (chilli)
příprava - 30 minut
vaření - 45 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila JitkaValachovičová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account