136

Kulajda vás zahřeje!

Vytisknout recept
Husté polévky zasytí a mohou tak nahradit lehčí oběd nebo večeři. Vyzkoušet můžete třeba netradiční kulajdu podle Kozimury.
Brambory nakrájíme na malé kostičky (cca 1 x 1 cm), dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, trochu kmínu a dáme vařit.
Zatím si nachystáme bokem do nádobky 2 čtverečky taveného sýru (může být i žampionový nebo šunkový), nalejeme smetanu ke šlehání a hladkou mouku a vyšleháme. Když už jsou brambory měkké, přilejeme tuto směs a dáme vařit, pak přidáme dle chuti propasírovaný česnek a můžeme dochutit vegetou.
Pokud máte rádi žampiony, tak si je nakrájíme na plátky, podusíme na másle a přidáme do polévky. V případě, že je moc hustá, trošku naředíme mlékem.

Dobrou chuť!   😀

2ks - Velké brambory
2ks - Tavený sýr
250ml - Smetana ke šlehání
1ks - Žampiony
3lžíce - Hladká mouka
ks - Kmín
1lžička - Sůl
ks - Vegeta
2stroužek - Česnek
ks - Mléko
ks - Máslo
příprava - 30 min
vaření - 30 min
Kategorie Polévka
Uvařila VeronikaVajdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account