Nebeská roláda s jahodami- aneb hnězdou snadno a rychle (a bez mouky!)

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 8 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 5 ks Vejce
  • 2 lžíce Třtinový cukr
  • 2 lžíce Kakao
  • 1 ks Šlehačka (ricotta, mascarpone)
  • 1 hrnek Ovoce

Instrukce

  • Tak co jiného v období jahod než tuto snadnou, rychlou roládu. Manžel ji miluje, já jsem pokaždé ka hvězdu *smile*;-) a přitom je tak snadná.
    Znám ji už mnoho let, kdysi jsem na ni chodívala do jedné vyhlášené brněnské restaurace, kde ji nabízeli pod názvem Roláda Kastelánka. Vydyndala jsem si recept a od té doby ji čas od času dělám. A chutná vždy báječně.
    Postup:
    Předně si vyhřejte troubu na mi 220 st. - je to nezbytné!
    Na velký mělký plech položíme papír na pečení (je nutný!), papír důkladně vymažeme tukem (olejem, Herou) a vysypeme hrubou moukou. Zdá se to zbytečné mazat papír a vysypávat jej, ale jelikož v roládě není mouka, přilepila by se Vám na papír a nesmotali byste ji. Odzkoušeno a funguje!
    V míse vyšleháme žloutky, cukr a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse. Hmotu rozetřeme na plech s papírem a dáme do horké trouby.
    Pečeme přesně 8 minut! Po osmi minutách okamžitě vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se „nedopékal“ ze spoda od horkého plechu - piškot by se pak lámal. Necháme zchladnout.
    Smetanu (ricottu, mascarpone - co zrovna máme) ušleháme se ztužovačem a trochou medu, roládu potřeme a stočíme.
    Dáme ztuhnout do lednice. Podáváme s ovocem, které máme rádi!
    Dobrou chuť!
    :-* Petra
     
    Tip:
    V zimě výborná s omáčkou z lesních plodů (mražené lesní ovoce)!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account