Kaddu ka Raita

Vytisknout recept
Lahodná indická omáčka nebo dip, který se opravdu hodí ke spoustě jídel. Doufám, že i vám zachutná.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Indická
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na raitu:

  • hrnek nastrouhané dýně
  • hrnek sójového jogurtu řeckého typu
  • sůl
  • olej
  • sušené listy kari
  • hořčičné černé semínko
  • půl lžičky kmínu
  • chilli paprička
  • malinký stroužek česneku
  • citrónová šťáva

Další ingredience:

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • olej
  • sekaný česnek
  • kurkuma
  • čerstvá petrželka
  • pažitka
  • umeocet
  • bezlepkový kuskus

Instrukce

  • Dýni nastrouhejte, přiveďte k varu vodu a dýni v ní povařte 3 minuty. Nechte okapat a vychladnout.
  • Do mísy nalijte jogurt, přidejte dýni, sůl, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a promíchejte. Ochutnejte a podle své chuti dolaďte.
  • Připravte tadku. Do kastrůlku dejte 2 lžíce oleje, přidejte hořčičná semínka, kmín a kari listy. Lehounce osmahněte. Nakonec přidejte chilli papričku.
  • Nalijte tadku na raitu.
  • Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu.
  • Na pánev dejte olej, přidejte nasekaný česnek, kurkumu a osmahněte. Přidejte uvařenou cizrnu, 1 polévkovou lžíci umeocta, dosolte, promíchejte a pár minut krátce povařte.
  • Naservírujte kuskus, cizrnu a dýňovou raitu, vše posypte petrželkou a pažitkou.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Bude to jistě moc dobré, vyzkouším.

  2. To by mi asi i mohlo chutnat, no počkám si, až budou dýně levnější nebo ideálně u rodičů na zahrádce.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Hmmm, to bude moc dobře chutnat 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account