Dýni nastrouhejte, přiveďte k varu vodu a dýni v ní povařte 3 minuty. Nechte okapat a vychladnout.
Do mísy nalijte jogurt, přidejte dýni, sůl, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a promíchejte. Ochutnejte a podle své chuti dolaďte.
Připravte tadku. Do kastrůlku dejte 2 lžíce oleje, přidejte hořčičná semínka, kmín a kari listy. Lehounce osmahněte. Nakonec přidejte chilli papričku.
Nalijte tadku na raitu.
Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu.
Na pánev dejte olej, přidejte nasekaný česnek, kurkumu a osmahněte. Přidejte uvařenou cizrnu, 1 polévkovou lžíci umeocta, dosolte, promíchejte a pár minut krátce povařte.
Naservírujte kuskus, cizrnu a dýňovou raitu, vše posypte petrželkou a pažitkou.