Plněné taštičky Barbajuans

Vytisknout recept
Tento recept jsem zařadila do výzvy jako zástupce Monaka, ačkoliv má nejspíš své kořeny ve Španělsku. Jsou to smažené taštičky plněné prakticky vším, co dům dal. Na můj vkus je přísad na náplň příliš, klidně bych vynechala napříkad rýži. Protože mi dost náplně zbylo, rozhodla jsem se pro "odlehčený" experiment bez smažení, z další dávky těsta jsem udělala závin, který jsem zkusila upéct v troubě. Výsledek se jíst dal, zejména teplý, ale chuťově přece jen zvítězila smažená varianta.
 
1) Z mouky, olivového oleje, lžičky soli a vody vypracujeme těsto. Vodu přiléváme postupně, aby těsto nebylo příliš řídké.
 
2) Špenát uvaříme a nasekáme na drobno. Sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na jemno.
 
3) Smícháme špenát, sýr, šunku, nasekanou cibulku, česnek a petržel, rýži, syrová vejce, 1 lžičku soli a pepře.
 
4) Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které naplníme směsí.
 
5) Smažíme na oleji dozlatova.
200g - hladká mouka
2lžíce - olivový olej
1hrnek - voda
3hrst - baby špenát
2ks - vejce
1stroužek - česnek
2ks - jarní cibulka
1hrst - petržel
2lžíce - strouhaný sýr
2lžíce - vařená rýže
100g - šunka
1lžička - sůl
1špetka - pepř
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account