Ražniči se šťouchanými bramborami

Vytisknout recept

 

 
 

ražniči:

Vepřovou kotletu si nakrájíme na malé kostičky, posypeme směsí koření, přidáme olivový olej, sojovou omáčku a worcestrovou omáčku. Důkladně promícháme a uložíme na několik hodin do lednice.

 

Připravíme si nerezové jehly. Nakrájíme si anglickou slaninu  na malé kostičky a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na jehly anglickou slaninu, cibuli a maso. 

 

Vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 160°C asi 45 minut přikryté alobalem. Podléváme občas vodou. Pak sundáme alobal a dopečeme ještě asi 15 minut při 180°C. 

 
 
 

šťouchané brambory:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Osolíme a přidáme bobkový list a vodu. Vaříme asi 15 minut. Necháme trochu vychladnout. Slijeme vodu a trochu necháme v bramborách. Šťouchadlem rozmačkáme a přidáváme máslo. Můžeme dochutit pažitkou. 

 
 

servírování:

Na talíř nandáme šťouchané brambory, jeden nebo dva špízy a trochu holandské omáčky, obložíme čerstvou zeleninou, třeba červenou kapií. Místo holandské omáčky můžeme použít jakýkoliv dresing, který máme rádi. 

 
 
 
 

Přeji dobrou chuť !!!

 
 
 
 
 
 
1000g - vepřová kotleta
200g - anglická slanina
5ks - cibule
3lžíce - koření na barbecue ( oregano, tymián, chilli )
2lžíce - olivový olej
2lžíce - sojová omáčka
1lžíce - worcestrová omáčka
3lžička - sůl
1000g - brambory
100g - máslo
250g - holandská omáčka
2ks - zelenina ( červená paprika)
3ks - bobkový list
příprava - 60
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account