
Játra v kapustě
Dnešní oběd jsem zase improvizovala.
Vytáhli jsme večer kuřecí játra z mrazáku a zbyla mi půlka kapusty.
A tak jsem zkusila, jak to bude chutnat dohromady.
Nejprve jsem si ráno očistila umytá játra, nakrájela je na kousky
a posypala bazalkou, tymiánem a zakapala olejem.
Nechala jsem v chladu uležet.
Kapustu jsem umyla a nakrájela na kousky, cibuli na jemno,
kousek slaniny na malé kostičky.
Na velkou pánev jsem dala slaninu s cibulkou, aby se obě vyzmažily.
Ne do tmava, ale aby slanina pustila šťávu.
Pak jsem přidala kapustu a dusila, podlévala jsem teplou vodou.
Dusila jsem to asi 15 minut? Nevím přesně.
Vody vždy jen na podlití.
Pak jsem na jiné pánvi usmažila zlehka játra, asi 5 minut.
Musí být měkká a nebýt krvavá.
Po změknutí jsem je osolila a opepřila.
