Játra na slanině s rýží

Vytisknout recept

Rychlovka, kterou doma dělám zhruba jednou za měsíc.

Kuřecí játra pořádně promyjeme pod studenou vodou a necháme okapat,

poté vyčistíme od šlach a nakrájíme.

Cibuli si nakrájíme na drobno a slaninu též na malé kostičky.

Do kastrolu si dáme kapku oleje a na to slaninu, necháme chvíli vyškvařit,

potom přidáme cibulku a uděláme si základ.

Pak přidáme játra, a pořádně orestujeme, zasypeme trochou červené papriky

a stále mícháme, poté zalijeme studenou vodou a rozmícháme,

aby se nám neudělaly cucky. Játra vaříme, dokud nejsou měkká

a mouka provařená. Zcela nakonec osolíme, opepříme, dochutíme.

Někdy přidám sojovou omáčku a přidávám utřený česnek.

Podáváme nejraději s rýží.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


500g - kuřecí játra
1ks - cibule
5dkg - slanina
1lžíce - olej
ks - sůl, pepř, červená paprika
2lžíce - hladká mouka
300 +-ml - voda studená
2-3stroužek - česnek
1lžíce - sojová omáčka
1lžička - zeleninový bujon (zdravý)
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account