Rychlovka, kterou doma dělám zhruba jednou za měsíc.
Kuřecí játra pořádně promyjeme pod studenou vodou a necháme okapat,
poté vyčistíme od šlach a nakrájíme.
Cibuli si nakrájíme na drobno a slaninu též na malé kostičky.
Do kastrolu si dáme kapku oleje a na to slaninu, necháme chvíli vyškvařit,
potom přidáme cibulku a uděláme si základ.
Pak přidáme játra, a pořádně orestujeme, zasypeme trochou červené papriky
a stále mícháme, poté zalijeme studenou vodou a rozmícháme,
aby se nám neudělaly cucky. Játra vaříme, dokud nejsou měkká
a mouka provařená. Zcela nakonec osolíme, opepříme, dochutíme.
Někdy přidám sojovou omáčku a přidávám utřený česnek.
Podáváme nejraději s rýží.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
500g - kuřecí játra1ks - cibule5dkg - slanina1lžíce - olejks - sůl, pepř, červená paprika2lžíce - hladká mouka300 +-ml - voda studená2-3stroužek - česnek1lžíce - sojová omáčka1lžička - zeleninový bujon (zdravý)příprava - 10vaření - 30