Nadýchané muffiny s kapkou podzimu. Upečte si je pro dobrou náladu

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 1/2 ks Citrón- šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 100 g Med
  • 5 lžíce Kokosový olej
  • 100 ml Smetana
  • 200 g Hladká mouka
  • 2 lžička Prášek do pečiva
  • 250 g Mascarpone
  • 50 g Med
  • 1/2 ks Želatina
  • 1 ks Jablko, hruška

Instrukce

  • Tento jednoduchý, voňavý a neskutečně lahodný podzimní dezert zvládnete během pár okamžiků. Můžete si ho upéci jen tak, pro chvíle pohody anebo k slavnostnější příležitosti. Ať tak či onak, úspěch vás nemine. Sami uvidíte, jak rychle zmizí ze servírovacího tácu.
    Teď na podzim jsou skvělou volbou a příležitostí využít plody, které nám toto období samo nabízí. Čerstvá voňavá jablíčka a křupavé hrušky jsou tím pravým dodavatelem potřebné vlákniny, vitamínů a minerálů.
    Co budete potřebovat na 8 – 10 kousků? (Počet závisí na velikosti vašich „muffin formiček“ a papírových košíčků)
    4 vajíčkaŠťávu z ½ citronuŠpetku soli (obvykle dávám ½ mocca lžičky)100 g medu5 PL kokosového oleje100 ml smetany200 g hladké mouky (Babiččina volba dortová, nebo používám hladkou špaldovou)2 ČL kypřícího prášku bez fosfátů (např. Amylon)
    Na krém si připravte:
    250 g Mascarpone50 ml medu
    Na ozdobu jablíčko a hrušku a ½ sáčku želatiny
    Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si formu na muffiny nebo silikonové formičky.
    Žloutky oddělte od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu společně se šťávou z ½ citronu. Dejte stranou.
    Žloutky v míse utřete do hladkého nadýchaného krému společně s medem. Musí vám vzniknout hmota připomínající pěnu. Do té přilijte olej, smetanu a promíchejte.
    Kypřící prášek a sůl promíchejte s moukou a přisypte ke směsi. Dobře promíchejte do hladka. Nesmíte mít v těstě žádné hrudky.
    Nakonec vlijte tuhý bílkový sníh. Opatrně zapracujte a naplňte připravené formičky nebo papírové košíčky ve formě. Těsto nalévejte vždy do 2/3 formičky. Krásně vyskočí a celý košíček pak vyplní.
    Vložte do trouby na 25 – 30 minut. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. Muffiny nechte zcela vychladnout.
    Mezitím si připravte ovocné zdobení. Jablíčko a hrušku nakrájejte na požadované tvary. Želatinu připravte dle návodu na sáčku. Postačí vám ½ prášku.
    Na talíř si položte kousek pečícího papíru, kam budete namočené kousky odkládat k zaschnutí. Každý kousek pak vykoupejte v želatině a odložte na talíř. Nechte vychladnout a zaschnout. Ovoce zůstane čerstvé a nebude tmavnout.
    Mascarpone si vyklopte do misky, přidejte med a dobře promíchejte. Naplňte zdobící sáček a můžete začít aranžovat.
    Na každou muffinu nastříkejte krém a nazdobte připravenými kousky ovoce. Dejte na chvilku do ledničky. Můžete servírovat.
    Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account