Gnocchi s fazolkami. Jídlo inspirované Itálií. Stačí pár kvalitních surovin, trocha času a skvělé jídlo je na světě!
Ingredience
- 500 g Gnocchi
- 300 g Krůtí maso
- 250 g Zelené fazoky
- 1 ks Cibule
- 3 lžíce Olej
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- Krůtí maso si opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky přibližně stejně velké jako jsou gnocchi. Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje, vložíme do něj maso a zprudka opékáme, až jsou kousky pěkně dozlatova opečené.Cibuli si nakrájíme na tenké proužky a na oleji opečeme taktéž dozlatova. Přisypeme fazolky, podlejeme trochou vody a necháme dusit. Podle návodu na obalu si připravíme gnocchi. K téměř měkkým fazolkám přidáme scezené gnocchi, necháme trochu opéct, osolíme, opepříme, přidáme maso a můžeme podávat.Tipy:Gnocchi můžete připravit samozřejmě i domácí, máte-li dostatek času i trpělivosti. Maso nemusíte opékat samostatně, ale při dušení s fazolkami nebude tak křupavé. Pro vegetariány můžete maso nahradit třeba opečeným tofu sýrem, pro ne-milovníky fazolek zase nahradit čerstvým baby špenátem.Na závěr můžete posypat pár hoblinkami parmazánu, ale nutné to není. Naopak skvěle jídlo doplní sklenka bílého vína.Můžete ho obohatit podle své fantazie i chutí strávníků! *wine*