Gnocchi s fazolkami. Jídlo inspirované Itálií. Stačí pár kvalitních surovin, trocha času a skvělé jídlo je na světě!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 32 minutes
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 500 g Gnocchi
  • 300 g Krůtí maso
  • 250 g Zelené fazoky
  • 1 ks Cibule
  • 3 lžíce Olej
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • Krůtí maso si opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky přibližně stejně velké jako jsou gnocchi. Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje, vložíme do něj maso a zprudka opékáme, až jsou kousky pěkně dozlatova opečené.
    Cibuli si nakrájíme na tenké proužky a na oleji opečeme taktéž dozlatova. Přisypeme fazolky, podlejeme trochou vody a necháme dusit. Podle návodu na obalu si připravíme gnocchi. 
    K téměř měkkým fazolkám přidáme scezené gnocchi, necháme trochu opéct, osolíme, opepříme, přidáme maso a můžeme podávat.
    Tipy:
    Gnocchi můžete připravit samozřejmě i domácí, máte-li dostatek času i trpělivosti. 
    Maso nemusíte opékat samostatně, ale při dušení s fazolkami nebude tak křupavé. 
    Pro vegetariány můžete maso nahradit třeba opečeným tofu sýrem, pro ne-milovníky fazolek zase nahradit čerstvým baby špenátem.
    Na závěr můžete posypat pár hoblinkami parmazánu, ale nutné to není. Naopak skvěle jídlo doplní sklenka bílého vína.
    Můžete ho obohatit podle své fantazie i chutí strávníků! *wine*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account