
Kakaový koláč
Ingredience
- 250 g Cukr
- 30 g Kakao
- 1 ks Žloutek
- 250 g Hera
- 1 lžíce Mléko
- 3 ks Žloutek
- 300 g Cukr
- 400 g Hladká mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 750 g Tvaroh
- 1 lžíce Pudinkový prášek
- 250 ml Mléko_
Instrukce
- Z mouky, cukru, žloutků, hery, kakaa a mléka vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na 2 koule a uložte na 20 minut do ledničky. Smícháním tvarohu s cukrem, žloutky, mlékem a pudinkem si připravíme náplň. První koulí nastrouháme na vymaštěný plech vysypaný moukou, navrch rovnoměrně rozetřeme vrstvu tvarohové náplně. Na ní nastrouháme druhou koulí a upečeme v troubě při 160 stupních.