Cibulový sirup při nachlazení a kašli

Vytisknout recept
Když už nás přepadne nějaké to nachlazení, kašel a rýma, sáhneme i po domácích receptech.
Na jeden recept se můžete těšit i v tomto příspěvku. V hlavní roli bude cibule kuchyňská.
 

Pro více receptů navštivte moji stránku na facebooku

 

 
 
Nejdůležitější obsahové složky jsou:
  • silice, bílkoviny, tuky,
  • minerální látky (Na, K, Ca, P, Fe),
  • vitamíny (A, B1, B2, B6, C a E),
  • fytoncidy
 
 
 
 
Cibuli využijeme jako zeleninu, či jako lék a právě v tomto směru se na ní dnes podíváme.
Dokáže si poradit s choroboplodnými mikroorganizmům a lze ji použít podobně jako penicilin při infekčních onemocněních. Též se dá použít při nachlazení a proti kašli. Příznivě působí na činnost žlučníku a ledvin, u diabetiků snižuje hladinu cukru v krvi. Cibulová kůra má vliv na odstranění vodnatelnosti v dolních končetinách, v břiše, v játrech, na pohrudnici nebo v osrdečníku.
Pro tento účel se doporučuje jíst 10-15 středně velkých cibulí denně po dobu několika týdnů. Například jako cibulový salát s medem nebo s citronem a kysanou smetanou.
 
 
Cibulová šťáva lze využít při kašli, nachlazení, kataru průdušek, při žaludečních a střevních katarech, nechutenství, bolesti hlavy a jako antidiabetikum (v tomto případě neslazená).
Cibulovou šťávou můžeme potírat postižené místo při bodnutí hmyzem. Zábaly velmi dobře působí na vředy a omrzliny, ale také při bolestech krku.
 
Cibule je výborný doplněk fytoterapie
Ráda ji používám ve formě sirupu. Když nás doma přepadne nachlazení a kašel. Nejen že používáme chladivý gel Slaviton na promazávání oblasti průdušek, krku, chodidel a čela.
Lepíme na noc detoxikační náplast na oblast průdušek a přes den mezi obočí a na noc náplast Jian kang.
K tomu každou hodinu užíváme jednu čajovou lžíci DOMÁCÍHO Cibulového sirupu.

RECEPT CIBULOVÝ SIRUP:

  1. Nakrájíme cibuli na plátky
  2. Prosypeme cukrem (nejlépe hnědým)
  3. Necháme uležet dvě hodiny
 
 
 

RECEPT PROTI VODNATELNOSTI:

  1. 600g cibule jemně rozkrájíme a rozmixujeme v trošce vody na protlak
  2. přidáme 100g medu a 600g bílého vína
Užíváme po polévkové lžíci, denně asi 100 až 200g.
 
 
Zdroj: domácí recepty po babičce a kniha Příroda léčí

1ks - Cibule kuchyňská
10lžíce - Cukr
příprava - 10
vaření - 0
Kategorie Přílohy
Uvařila KateřinaFoltýnová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account