Fazolová mňamka - zdravé a rychlé jídlo, které si oblíbíte!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 250 g Červené fazole
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Červená paprika
  • 2 lžíce Med
  • 2 lžíce Rajský protlak nebo sladký kečup
  • 1 lžíce Šťáva z citronu
  • Sůl
  • Olej

Instrukce

  • Poslední dobou mi dochází inspirace v kuchyni. 
    Často nevím, co vařit, ikdyž receptů je všude na tisíce. V kuchařce "Citlivá kuchyně" od Markéty Šichtařové jsem objevila pár zajímavých receptů, mimo jiné i tento.
    Jsem nadšená, je to zase něco jiného, navíc rychlé na přípravu. Zkuste a uvidíte, budete si "chrochtat" 🙂
    1) ideálně přes noc si do teplé vody namočte fazole, průběžně odstraňujte pěnu
    2) fazole dejte vařit do měkka, i během vaření vybírejte pěnu
    3) kuřecí prsa nakrájejte na drobné kousky a orestujte na pánvi, osolte je
    4) nakrájejte červenou papriku
    5) do pekáčku dejte všechny ingredience - uvařené fazole, orestovaná kuřecí prsa, nakrájenou papriku, med, kečup/protlak, šťávu z citronu, sůl
    6) promíchejte, dejte do trouby péct na 220 stupňů, asi na hodinku, průběžně kontrolujte, jestli se vám obsah nepřipéká (šťáva), případně přidejte lžíci vody a kečup/protlak
    Uvádím sice přesné množství ingrediencí, ale osobně jsem zvyklá dělat hodně "od oka", něčeho přidat, něčeho zase ubrat. Nejjednodušší je, když šťávu ochutnáte a hned budete mít jasno, jestli vašim chuťovým buňkám přidat víc medu, citronu atd.
    Dobrou chuť *heart*
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account