Grilovaný a marinovaný lilek s fetou. Skvělé letní jídlo, nebo vydatný předkrm

Vytisknout recept
Lilek nakrájíme na kolečka, nebo plátky a necháme na papírové utěrce vypotit. Poté osušené lilky ogrilujeme na pánvi, nebo klasickém grilu. Necháme je zchladnout, každou vrstvu zasypeme lžící zelených bylinek a na plátky posekaným česnekem. Nakonec celé zalijeme olejem. Kdo chce, přidá pokrájenou chilli papričku. 
Marinujeme v lednici den až tři, čím déle, tím bude chuť výraznější. 
Podávat můžeme jako předkrm, nebo s čerstvou bagetou či salátkem s fetou, jako osvěžující letní pokrm. 

Foto: autorka
 
 
1ks - lilek
100ml - olivový olej
3ks - stroužek česneku
1hrst - koriandr nebo petrželka
1lžička - sůl a pepř
1ks - chilli paprička
100g - feta (řecký sýr)
příprava - 20
vaření - 20+24
Kategorie Předkrm
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account