Arabský chlieb plnený gyrosom

Vytisknout recept
Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások, zmiešame s múkou, soľou a olejom a zvyšnou vodou a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 10 častí, každú rozvaľkáme na placky s priemerom asi 15-20 cm - potrebujeme viac miesta, keďže placky budú kysnúť a necháme pod utierkou odpočívať asi 1 hodinu.
Pečieme na suchom plechu na maximálnu teplotu len s dolným ohrevom rúry pár minút - sledujeme, cesto sa nafúkne do kapsičky.
 
Plníme zeleninou, majonézou alebo ochutenou kyslou smotanou a kuracím mäsom s koreninami opečeným na oleji.
1ks - droždie
1lžička - cukru
3dcl - vlažnej vody
500g - hladká múka
1,5lžička - soli
1lžíce - oleja
ks - kuracie mäso
ks - obľúbené korenie - napr. gyros
ks - zelenina
příprava - 10+60
vaření - 20-30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account