Džuveč

Vytisknout recept
Džuveč zastupuje v mé kuchařské výzvě Slovinsko. Myslím, že nebude tak úplně neznámý, v mnohém připomíná rizoto, které vaří doma asi každá z nás. V jednom z receptů jsem viděla i zapečenou variantu, vyzkoušela jsem obě a ta zapečená mi chutnala o malinko víc.
 
1) Rýži propláchneme, zeleninu nakrájíme na kostičky.
 
2) Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mrkev a necháme zezlátnout.
 
3) Přidáme nakrájenou papriku a krátce osmažíme.
 
4) Přidáme sladkou papriku, česnek a protlak.
 
5) Přidáme rýži. (Kdo chce a má, může přidat i ajvar.)
 
6) Přidáme rajčata a rajčatovou pasatu, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.
 
7) Nakonec přidáme hrášek, osolíme a opepříme.
 
(Pro zapečenou variantu: přendáme do zapékací nádoby, zasypeme sýrem a zapékáme do zlatova.)
 
 
200g - rýže
150ml - rajčatová passata
500ml - zeleninový vývar
2ks - cibule
2ks - červená paprika
3stroužek - česnek
2ks - mrkev
2ks - rajče
200g - hrášek
2lžička - sladká paprika
1lžíce - rajčatový protlak
ks - sůl
ks - pepř
ks - olej na smažení
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account