Světlé škvarkové pracny

Vytisknout recept
Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste naši světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte „zadost“ a zároveň upečete „úplně nový“ recept!
Postup:
  1. Smíchejte prosetou mouku a cukr se žloutky a škvarky.
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat
    v lednici.
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.
TIP! Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s.r.o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme  vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016.
250g - hladká mouka
120g - cukr krupice
250g - škvarky
2ks - žloutky
150ml - mléko
1ks - kulička nového koření
1/2lžička - mletá skořice
1hrst - cukr moučka na obalení
příprava - 50
vaření - 10-15
Kategorie Cukroví
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account