Jahodový sirup

Vytisknout recept
Jahody omyjeme, zbavíme "korunek" a necháme okapat. Pak je vsypeme do hrnce, přilijeme vlažnou vodu a rozmačkáme. Ve vodní lázni jahodovou šťávu za občasného míchání hodinu prohříváme. Poté šťávu vymačkáme přes plátýnko.

Odměříme šťávu, na každých 500 ml šťávy počítáme 400 g cukru. Štávu i s cukrem nalijeme do čistého hrnce a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme max. 5 minut. Delší var vede k želírování.

Připravený jahodový sirup nalijeme do nahřátých sklenic, zazátkujeme a vychladlé sklenice uskladníme.

Sirup vydrží asi 6 měsíců, ale nikoli u nás. Kyselina citronová ani želírovací prostředky nejsou potřeba

ks - 1200 - 140 g cukr krupice
ks - 150 ml voda
ks - 2000 g jahody
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Nápoje
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account