Kynutý jablečný koláč se skořicovou drobenkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Uvařila AlenaDucháčková

Ingredience

  • 3 ks Žloutek
  • 250 g Polohrubá mouka
  • 100 g Celozrnná mouka
  • 20 g Droždí
  • 200 ml Mléko
  • 50 ml Olej
  • 1 lžíce Cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jablka
  • 1 lžíce Máslo
  • 50 g Hrubá mouka
  • 50 g Třtinový cukr
  • 5 g Skořice
  • Kokos

Instrukce

  • Do mísy dáme mouku, do středu mouky cukr a žloutky. Kolem krajů nasypeme sůl a nalijeme olej, na cukr rozdrobíme droždí a přilijeme vlažné mléko. Hned vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu vykynout.
    Mezitím si jablka omyjeme a zbavíme jádřinců, neloupeme, nakrájíme na kostičky, do pánve dáme máslo a med a když se rozpustí tak přidáme jablka, orestujeme a necháme asi 5 minut dusit pod pokličkou. Do teplé směsi vmícháme pudinkový prášek a necháme vychladnout. Vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a lehce vmícháme do jablečné směsi.Na drobenku si smícháme máslo s cukrem, hrubou moukou a skořicí.Plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Vykynuté těsto propracujeme a na válu vyválíme placku na velikost plechu, přeneseme na plech a vytvarujeme okraje aby byly lehce vyvýšené. Na těsto dáme náplň a posypeme skořicovou drobenkou.Pečeme na 175 stupňů Celsia cca 20 minut.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account