Jednoduchý zelný salát

Vytisknout recept

Nakrájíme si zelí na tenké kousky do mísy, přidáme jednu větší

nastrouhanou mrkev na hrubo. Posolíme a rukama mačkáme,

aby zelí pustilo hodně šťávy.

V misce si smícháme třtinový cukr, asi lžíci olivového oleje, trochu octa a studené vody.

 Zálivku musíte udělat podle svých chutí, nelze psát, kolik čeho.

Potom ji nalijete do zelí, promícháte a dáte chladit. Já to ještě zatížím.

Ideálně je jeden den na chlazení a puštění šťávy.

Pak podáváte k čemukoliv nebo jíte samotné.

Moc nám to takto s manželem chutná.

Hudlenka


1ks - hlávka salátu (menší nebo půlka)
1ks - mrkev
ks - sůl, hnědý cukr, olej, ocet, voda
příprava - 15
vaření - 0
Kategorie Salát
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account