Makový bochník bez mouky

Vytisknout recept

Namlela jsem si vločky a mák, a dala do větší mísy,

přidala jsem prášek do pečiva a zdravou verzi vanilkového cukru

(což je jediný cukr, který dáváme).

Nastrouhala jsem si hrušku a jablko na hrubo,

ohřála hrnek mléka a přidala jsem "mokré" ingredience do suchých.

Přidala jsem i citronovou kúru a šťávu a nakonec namočené (umyté)

rozinky a mandle. A 2 lžíce medu. Vše jsem promíchala a dala do

vymazané a strouhankou vysypané formy na chléb.

Posypala trochou mandlí.

Pekla jsem na 160°C asi 35 minut. Každý musí podle své trouby,

naše peče rychle. Správné upečení poznáte pomocí špejle, která musí být suchá.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


190g - mák mletý
260g - ovesné vločky mleté
2ks - jablko (hruška)
1hrst - rozinky
1hrst - mandle sekané
1ks - prdopeč
1ks - vanilkový cukr
2 lžíce - med
250ml - mléko mírně zahřáté
1/2ks - šťáva a kúra z 1/2 citronu
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account