Lasagne s lososem a baby špenátem

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 400 g lasagne těstovin
  • 400 g lososa
  • 200 g baby špenátu
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 50 g piniových oříšků
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 16 cherry rajčátek
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Uvařte lasagne podle instrukcí na obalu. Opláchněte lososa, důkladně jej vysušte a nakrájejte na půlcentimetrové plátky.
  • V pánvi s máslem, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Až zesklovatí, přidejte rozčtvrcená cherry rajčátka a piniové oříšky. Povařte. Přidejte opláchnutý baby špenát, osolte, opepřete, pokapejte šťávou z citrónu a provařte. Pro zachování textury a barvy špenátu jej nevařte příliš dlouho.
  • Na druhé pánvi si mezitím na olivovém oleji orestujte osolené plátky lososa. Bude rychle hotový, stačí 1 minuta z každé strany.
  • Jak správně poskládat lasagne? Položte ještě teplý plátek těstoviny na talíř, přidejte špenát a plátek lososa. Zopakujte tento proces ještě jednou a nahoru položte další plátek lasagne.
  • Tento recept je ojedinělý, protože se lasagne dále nepečou s bešamelovou či boloňskou omáčkou. Díky tomu je tento pokrm příjemně lehký. Jednotlivé porce můžete pokapat trochou rozpuštěného másla. Dozdobte opečenými piniovými oříšky.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Lasagne jsem dělala už několikrát. Tuto verzi určitě vyzkouším.

  2. Také zajímavá kombinace.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account