Rebarborový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 35 minutes
Uvařila TerezaPoláková

Ingredience

  • 100 g Máslo
  • 500 g Rebarbora
  • 200 g Cukr hnědý
  • 1 ks Vejce
  • 2 lžíce Prášek do pečiva
  • 1 ks Citrón
  • 2 lžíce Pomerančový likér
  • 2 ks Bílek
  • 1 ks Vanilkový pudink
  • 5 lžíce Prášek do pečiva
  • 100 g Hladká mouka

Instrukce

  • Rebarboru oloupeme, nakrájíme a nasypeme polovinu hnědého cukru. Necháme odstát cca 1 hodinu. Zbytek hnědého cukru smícháme s máslem, vajíčky a mícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a pudinkový prášek. Na závěr nastrouháme citronovou kůru a přidáme pomerančový likér. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a nahoru dáme rebarboru. Pečeme cca 35 minut na 180 stupňů. Mezitím si z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme k němu moučkový cukr. Po 35 minutách dáme sníh na koláč a dopékáme cca 10 minut při 220 stupních.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account