Zdravá buchta s tvarohem

Vytisknout recept

Z bílků ušleháme tuhý sníh, kam přidáme před šleháním špetku soli.

V jiné míse ušleháme žloutky, 1 zakysanou smetanu, ovesnou mouku

a kokos, prdopeč a citronovou kúru.

Ovesnou mouku si dělám sama tak, že vločky vložím do sekáčku

a projedu je - nejsou ani velké, ale ani zcela hladké, jako bývala hladká mouka.

Těsto vložím do formy s pečícím papírem a upeču - na 160°C cca 25 minut.

Potom na to natřu tvarohou náplň a ještě asi 10 minut nechám dopéci.

 

náplň: 1 tvaroh, citronová šťáva a 1 zakysaná smetana,

trochu sladidla (2 lžíce) - vyšleháme do hladka.

 

Nechám vychladnout a nakonec posypu oříšky.

Dobrota, lehká a zdravá.

Hudlenka


6ks - vejce
1 + 1ks - zakysaná smetana
60g - ovesná mouka
30g - strouhaný kokos
2lžíce - sladidlo (med, čekankový nebo jiný sirup (2 +2)
1ks - prdopeč
1ks - vanilkový cukr
1/2ks - citronová kůra z
1/2ks - citronová šťáva z
ks - špetka soli do sněhu
ks - nasekané vlašské ořechy na ozdobu
příprava - 10
vaření - 30 +
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account