Domácí lučina podle Jitkykytky

Vytisknout recept
 
🙂 Milé kuchařinky, receptů na domácí lučinu je mnoho....někdo dává jen smetanové jogurty 10% tuku, šlehačku...:-)
 
Vyzkoušela jsem několik variant, ale ze všech mně vyhovuje tato :.....a myslím, že je i zdravější;-)
  V míse smíchám jogurty, smetanu a sůl. Na cedník dám utěrku a směs na ní vyliju a celé to postavím na vyšší hrnek.
Nejlépe to dělám večer a dám do lednice vykapat. V hrnku máte syrovátku, to je možné vypít - já jsem naposledy s ní zadělala
slané muffiny.
Hotovou lučinu přendám do misky a pak už jen používám, jak potřebuji.
Např. s bylinkami na tmavý chleba, obložit rajčetem nebo do různých pomazánek. Případně je možná sladká varianta = přidat tekutý
med nebo i spařené horkou vodou kakao a máte sladký pribináček.
 
Nechám na Vás = vyzkoušejte si recept a přizpůsobte svým chutím.....:-)
 
P.S- Můžete zkusit i jogurty Holandia, Ranko, Choceňský, Valašský....
 
 
 
 
Dobrou chuť
přeje Jitkakytka♥
1ks - bílý jogurt 10% tuku
1ks - bílý jogurt 3.8%
1ks - kysaná smetana 16% nebo sladká smetana 12-16%tuku
1/2lžička - sůl himalájská
příprava - 5 minut
vaření - 10 - 12 hodin
Kategorie Předkrm
Uvařila JitkaValachovičová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account