Dušená vepřová kýta, knedlík, špenát

Vytisknout recept
Manžel je na bezezbytkové dietě, tak jsem poctivě hledala, co se hodí k nedělnímu obědu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
  • sůl pepř, koření
  • 1 cibule
  • papriky
  • 1 lžíce sádla
  • dcl vody
  • špenát a koření k němu
  • bramborový knedlík

Instrukce

  • Maso jsem naklepala paličkou, osolila, opepřila, na své plátky jsem si přidala trochu koření.
  • Pečící formu jsem vymazala sádlem
  • Přidala cibuli a na ni plátky masa a kousky paprik na maso, aby se nevysoušelo.
  • Podlila vodou a dala jsem péct do trouby na 170°C asi na hodinku.
  • Mezitím jsem maso otočila.
  • Špenát jsem v hrnci rozmrazila, přidala cibuli, česnek, koření (sůl, pepř, muškátový květ)
  • a podusila, nakonec ještě další česnek.
  • Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.
16 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 8 měsíců ago

    5 stars
    Lehké a zdravé

  2. Lenka Nováková 10 měsíců ago

    5 stars
    Super tip na nedělní oběd! 🙂 Kýtu mám právě v mrazáku a už pár dní přemýšlím co s ní. Zkoušela jsem si na internetu hledat nějaké recepty z vepřové kýty, ale tento se mi teda asi zalíbil nejvíc. Tu kombinaci se špenátem jsem ještě nikdy nezkoušela, ale věřím, že to bude super. 🙂

  3. Jana SakalováSakalová 11 měsíců ago

    5 stars
    Mňam vyzerá to lákavo

  4. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Vepřové se špenátem máme moc rádi.

  5. NelaVávrová 11 měsíců ago

    My měli vepřo knedlo brambor, knedlík moc nemusím…. Super nápad špenát. Dlouho jsme neměli.

  6. Aneta Kollerová Mašková 11 měsíců ago

    Leni, tohle vypadá dobře! 🙂 Dala bych si taktéž. 🙂 My měli lososa pečeného na másle s bramborem a zeleninovým salátem.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account