Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Vytisknout recept
Nikdo nepoznal, z čeho to je a všem chutná.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g tofu natural
  • trocha soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • lžička sojové omáčky
  • lžička umeoceta nebo citronové štávy
  • 2 kysané okurky nebo zelí
  • lžička hořčice nebo zázvorové šťávy nemusí být
  • vývar nebo voda

Instrukce

  • Tofu vaříme 5 až 10 minut ve slané vodě.
  • Na oleji orestujeme cibuli se solí. S olejem ani cibulí nešetříme. Majonézy jsou oleje plné a chceme docílit podobné nebo ještě lepší chutě.
  • Nožovým mixérem rozmixujeme uvařené tofu s orestovanou cibulí. Podle potřeby opatrně přidáme trochu vývaru, abychom dosáhli požadované konzistence omáčky, znovu pomixujeme až dostaneme kýženou krémovou konzistenci.
  • Podle chuti pak přidáme umeocet, sojovou omáčku a strouhané kysané okurky. S dochucovadly nešetříme.
  • Na pikantnosti můžeme přidat ještě lžičkou hořčice či lžící zázvorové šťávy.
  • Podle zásob a nálady můžeme přidat ještě čerstvé bylinky, zeleninu apod.
4 Komentářů
  1. Tatarku a majonézu doma používám tak málo, že když už na ní dojde, tak si v klidu dám koupenou klasiku, rsp. tatarskou omáčku si připravuji sama s přidáním kupované majonézy.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to by stálo za ochutnání…domů tofu nekupujeme, nijak nás nezaujalo, raději si vyberu tempeh.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account