Šťavnatý domácí poctivý burger. Muži vás budou milovat 🙂

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 27 minutes
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 800 g Hovězí mleté maso
  • 200 g Vepřové mleté maso
  • 1 ks Cibule
  • Sůl , pepř
  • Rajský protlak
  • Zakysaná smetana
  • Dijonská hořčice
  • Cuketa
  • Lilek
  • Byinky čerstvé dle chuti
  • Rajče

Instrukce

  • Šťavnatý, chutný, plný masa a zeleniny! Domácí burger od Liki!
    Mleté maso dobře propracujeme rukama, ochutíme přidáním cibule, rajského protlaku, osolíme, opepříme, můžeme ochutit i dijonskou hořčicí. Vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce a dáme na plech vymazaný olejem nebo sádlem. Pečeme na 190 stupňů asi 20 minut. Burger dělám z hovězího a přidám vždy trošku vepřového pro štavnatost a chuť...
    Cuketu a lilek nakrájíme na plátky a potom orestuejeme na oleji. Ze zakysané smetany a dijonské hořčice uděláme dresink, dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.
    Burger podáváme nejlépe v domácí celozrnné žemli, kterou rozřízneme a promažeme zespodu protlakem, proložíme cuketou na ni dáme burger, lilek, vrchní polovinu žemle potřeme dresinkem ze zakysané smetany, můžeme ještě osvěžit rajčátkem a salátem. 
    Dobrou chuť! 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account