Zelné řízky

Vytisknout recept
Je to sice piplačka (alespoň pro mě), ale výsledek stojí za tu námahu.
Hlávku zelí rozdělíme na jednotlivé listy, odkrojíme pevné části - košťály. Povaříme. Lepší je osolená voda, ale nemusí být. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.  
A teď přichází ta nejhorší část - udělat z listů řízky. Listy poskládám, aby byl řízek tak cca 1 cm silný, okraje sklepnu paličkou na maso. Vysuším utěrkou nebo papírovou verzí utěrky. Osolím (podle chuti).
Obaluji v trojobalu a smažím. 
Je to neskutečná dobrota. K tomuto receptu mě kdysi dávno přivedla Hanka Zagorová, ale už je to let. Pracnost se určitě vyplatí.
Sestra dodnes listy prokládá šunkou. Podle chuti každého.
Příloha - brambory, batáty. Nebo jen tak. Se salátem to mám nejraději. 
Dobrou chuť.

1ks - zelí
1dkg - mouka
1hrnek - strouhanka
příprava - 30
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila TamaraKupcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account