Je to sice piplačka (alespoň pro mě), ale výsledek stojí za tu námahu.
Hlávku zelí rozdělíme na jednotlivé listy, odkrojíme pevné části - košťály. Povaříme. Lepší je osolená voda, ale nemusí být. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
A teď přichází ta nejhorší část - udělat z listů řízky. Listy poskládám, aby byl řízek tak cca 1 cm silný, okraje sklepnu paličkou na maso. Vysuším utěrkou nebo papírovou verzí utěrky. Osolím (podle chuti).
Obaluji v trojobalu a smažím.
Je to neskutečná dobrota. K tomuto receptu mě kdysi dávno přivedla Hanka Zagorová, ale už je to let. Pracnost se určitě vyplatí.
Sestra dodnes listy prokládá šunkou. Podle chuti každého.
Příloha - brambory, batáty. Nebo jen tak. Se salátem to mám nejraději.
Dobrou chuť.1ks - zelí1dkg - mouka1hrnek - strouhankapříprava - 30vaření - 15