Vánoční horká kokosová čokoláda

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 100 g Tmavá čokoláda (kvalitní alespoň 70 % kakaa)
  • 160 ml Kokosové mléko
  • 200 ml Plnotučné mléko
  • 2 lžíce BIO kokosový cukr
  • 12 ks Sušené ovoce na ozdobu

Instrukce

  • Zastavte se v předvánočním shonu a vychutnejte si pár doušků lahodné horké čokolády s kokosem. Navodí vás do pohody, zahřeje tělo, osladí mysl a pohladí duši. Zapomeňte na neumytá okna, nevyleštěné sklo ve vitrínách či na zaprášené knihy na policích. Zavřete oči a vychutnávejte triumfální chuť lahodného horkého moku.
     
    Jednoduchá a rychlá příprava s dokonalým výsledkem!
    Co budete potřebovat na 2 sklenky?
    1 tabulku (100 g) kvalitní tmavé čokolády (s podílem kakaa alespoň 70%)160 ml kokosového mléka200 ml plnotučného mléka2 PL BIO kokosového cukru (pokud nemáte, použijte třtinový)
    Nezapomeňte si skleničky ozdobit. Vždyť pravý požitek začíná u zraku.
    Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu, zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte. Oslaďte BIO kokosovým cukrem a dolijte mlékem. Nechte odstát alespoň 5 minut.
    Přes sítko nalijte opatrně do ozdobených skleniček a servírujte.
    Okraj skleničky namočte v teplé čokoládě a ponořte do kokosového cukru. Dejte na 5 minut do ledničky ztuhnout. Ozdobte ještě kousky sušeného ovoce (brusinky, rozinky, třešně…). 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account