Vepřový guláš po mexicku

Vytisknout recept
Nejprve očistíme a pokrájíme cibuli, dáme do kastrolu a přidáme olej. Restujeme, dokud cibulka nezačne zlátnout. Mezitím si očistíme, omyjeme a pokrájíme vepřové maso na kostky.
Jakmile je cibulka hotová, přihodíme maso spolu se sáčkem gulášového koření. Promícháme a chvíli dusíme, dokud se maso nezatáhne. Přidáme sušená rajčata, můžeme použít i jeden rajský protlak. Zamícháme a zalijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo potopené. V tuto chvíli můžeme kamna stáhnout na nižší stupeň a maso v hrnci spíš táhneme.
Po zhruba dvou hodinkách by se maso mělo již pomalu rozpadat. V tuto chvíli přidáme do hrnce obsah konzervy (červené fazole s kukuřicí a omáčkou), zamícháme, případně dochutíme solí.
Ve studené vodě rozmícháme 2 - 3 lžíce hladké špaldové mouky (já použila tu Babiččinu), přidáme do hrnce a ještě pár minut provaříme. V tuto chvíli je potřeba již guláš míchat, aby se nám nepřichytil.
Jako příloha mohou být různé druhy knedlíků, těstoviny, ale i chléb.
750g - vepřová plec
6ks - cibule střední
1ks - sterilovaná směs Mexicana Bon menu od Bonduelle
1ks - sušená rajčata (malá sklenička)
1ks - koření na guláš
2 - 3lžíce - špaldová hladká mouka
1l - voda
1lžička - sůl
1,5dcl - olej
příprava - 15
vaření - 120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account