Hrníčková rybízová bábovka

Vytisknout recept

 

Mám pro vás recept na jednoduchou bábovku, která se skládá z levných a snadno dostupných surovin. Tento postup na bábovku je směšně snadný a přidané ovoce dodá svátečnímu nedělnímu odpoledni svěží chuť:-)

 
 
Postup: V míse smícháme polohrubou mouku, cukr krystal, vanilkový cukr a kypřící prášek.
           V jiné míse smícháme vajíčka, mléko a olej. Po smíchání přidáme do suché směsi a promícháme.
           Poté přidáme opraný rybíz, já jsem použila mražený.
           Formu na bábovku vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
           Připravené a smíchané těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme asi 45 minut na 160°C - záleží na zvyklostech trouby.
 
 
2ks - vejce
0,5hrnek - rostinný olej
1hrnek - mléko
2hrnek - polohrubá mouka
1hrnek - hrnek krupice
0,5hrnek - červený rybíz
1ks - prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account