Gnocchi s kuřecím masem a se špenátem

Vytisknout recept

Dostali jsme včera bedýnku čerstvého špenátu, tak ten jsem omyla ve studené vodě,

poté spařila vroucí vodou a rychle vložila do studené vody, aby zůstal zelený a dobrý.

Pak jsem vymačkala vodu, špenát nakrájela na drobno a dala na lžíci rozpáleného oleje,

kde jsem ho podusila, malinko osolila, a nakonec jsem přidala jednu kostičku sýru,

který jsem nechala rozpustit a trochu mléka, aby vznikla omáčka. Vše dochutila.

 

Kuřecí prsa jsem si ráno nakrájela na nudličky a dala do misky, přidala jsem trochu

grilovacího koření s medvědím česnekem a zalila trochou oleje, odložila do lednice.

Když byl špenát skoro hotový, maso jsem přendala na čistou pánev i s olejem, ve

kterém bylo naložené a prudce ho asi 5 minut dohromady osmažila, aby bylo měkké,

ale zůstalo šťavnaté.

Vedle jsem v hrnci podle návodu uvařila gnocchi.

Na talíře jsem naložila trochu špenátu, pak gnocchi, maso a nahoru špenát se sýrovou

omáčkou. Moc jsme si pochutnali.

Hudlenka

 
 
1ks - špenát
1ks - gnocchi
2ks - kuřecí prsa
1ks - sýr na omáčku
ks - mléko na omáčku
ks - koření
1lžíce - olej;
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account