Vepřové s plněnou bramborou a medovou omáčkou

Vytisknout recept
Jako první si nakrájíme brambory a do brambor vložíme nakrájené kousky slaniny obalené v koření. 
Dáme je péct do trouby na 180° na hodinu a čtvrt. 
Připravíme si omáčku - na nepřilnavou pánev si dáme 300 ml vývaru, dále přidáme 2 lžíce hořčice a 2 lžičky medu. 
Zamícháme a necháme zhoustnout. Po zhoustnutí přidáme máslo a 100 ml vody pro zjemnění. 
Jako poslední si dáme plátky masa na gril nebo na pánev.
Vše hotové vložíme na talíř a maso polejeme omáčkou. 😀
Já osobně si dávám omáčku mimo. *wine*
500g - Vepřové maso
špetka - Sůl a pepř
5ks - Brambory
200g - Slanina
2lžička - Med
2lžíce - Kremžská hořčice
20g - Máslo
100ml - Voda
300ml - Vývar
špetka - Zeleninové koření, červená paprika
příprava - 20
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila BarbaraHáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account