Rebarborový koláč ze špaldové mouky

Print Recipe
Dobrota, na kterou se každý rok vždy těšíme. Paní sousedka nám donesla rebarboru.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredients

  • 4 klacíky rebarbory
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku oleje slunečnicového
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička prdopeče
  • 1/2 sáčku vanilínový cukr

na drobenku:

  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce cukru
  • 1/3 másla

Instructions

  • Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a zasypeme trochou cukru
  • Necháme hodinku odstát
  • V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, olej a mléko
  • Vytvoříme hladkou hmotu
  • Tu nalijeme do menší formy na pečení, já používám pečící papír
  • Na těsto naklademe rebarboru, zasypeme vanilínovým cukrem
  • Drobenku uděláme smícháním potřebných ingrediencí a nasypeme na rebarboru
  • Dáme péci na 170°C do předehřáté trouby a pečeme do zlatova zhruba 35 - 40 minut
13 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Jo chutnal a to velice.

  2. 5 stars
    Vynikajuci osviezujuci kolac. Taka klasika v zdravsej variante

  3. NelaVávrová 2 roky ago

    Já snad nikdy rebarboru ještě neměla 😀

  4. Author
    Lenka Hudečková 2 roky ago

    já jindy také, ale včera jsem si na to ani nevzpomněla, až když jsem pak zapisovala tento recept, tak mi to došlo 🙂

  5. 5 stars
    Také mám ráda rebarborový koláč. Je moc dobrý.

  6. Jinak já dneska zrovna z rebarbory od rodičů udělala pár sklínek marmelády.

  7. Dobrý koláč, také dělávám, byť pod rebarboru povětšinou dávám ještě tvaroh.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account