Rebarborový koláč ze špaldové mouky

Vytisknout recept
Dobrota, na kterou se každý rok vždy těšíme. Paní sousedka nám donesla rebarboru.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 klacíky rebarbory
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku oleje slunečnicového
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička prdopeče
  • 1/2 sáčku vanilínový cukr

na drobenku:

  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce cukru
  • 1/3 másla

Instrukce

  • Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a zasypeme trochou cukru
  • Necháme hodinku odstát
  • V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, olej a mléko
  • Vytvoříme hladkou hmotu
  • Tu nalijeme do menší formy na pečení, já používám pečící papír
  • Na těsto naklademe rebarboru, zasypeme vanilínovým cukrem
  • Drobenku uděláme smícháním potřebných ingrediencí a nasypeme na rebarboru
  • Dáme péci na 170°C do předehřáté trouby a pečeme do zlatova zhruba 35 - 40 minut
13 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 7 měsíců ago

    5 stars
    Jo chutnal a to velice.

  2. Jana SakalováSakalová 10 měsíců ago

    5 stars
    Vynikajuci osviezujuci kolac. Taka klasika v zdravsej variante

  3. NelaVávrová 11 měsíců ago

    Já snad nikdy rebarboru ještě neměla 😀

  4. Author
    Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    já jindy také, ale včera jsem si na to ani nevzpomněla, až když jsem pak zapisovala tento recept, tak mi to došlo 🙂

  5. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Také mám ráda rebarborový koláč. Je moc dobrý.

  6. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    Jinak já dneska zrovna z rebarbory od rodičů udělala pár sklínek marmelády.

  7. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    Dobrý koláč, také dělávám, byť pod rebarboru povětšinou dávám ještě tvaroh.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account