146

Špaldový pilaf se zeleninou

Vytisknout recept
Pilaf podávejte jako hlavní chod, teplé menší jídlo nebo neotřelou přílohu.
Špaldu propláchneme a namočíme do vody alespoň na hodinu - potom je rychleji uvařená. Uvaříme ve vodě až začně pukat.
Cibuli, pórek, kapii, vše omyjeme a pokrájjíme, potom dáme do hrnce, nejlépe litinového olej, na něm orestujeme zeleninu, přidáme scezenou špaldu, osolíme a ochutíme bylinkami. trochu podlijeme vodou a produsíme, aby se chutě pěkně spojily.
Podáváme jako hlavní jídlo, nebo přílohu k masu, můžeme posypat strouhaným sýrem.
500g - Pšenice špalda
1ks - Pórek
2ks - Cibule
1ks - Červená kapie
200g - Sýr gouda
2lžíce - Olej slunečnicový
1lžička - Sůl nejlépe himálajská
1lžička - Rozmarýn, tymián
příprava - 30 minut
vaření - 20 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila IvanaVerner

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account