Hovězí na česneku

Vytisknout recept

Hovězí maso, já jsem koupila přední, rozkrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme nebo uděláme slabé plátky.

Do tlakového hrnce dáme trochu oleje, přihodíme cibulku a jemně ji orestujeme. Přidáme česnek, necháme chvilku provonět a dáme maso, které zprudka opečeme. Zasypeme paprikou a zalijeme vývarem (vodou).

Uvedeme papíňák (tlakový hrnec) do správného chodu a necháme maso vařit cca 25 min. Mělo by změknout. Nakonec omáčku zahustíme škrobovou vodou.

Dochutíme, já jsem dneska přidala ještě více česneku, (protože se ten původní dost vyvařil), aby to maso bylo opravdu "na česneku"

Podáváme v br. knedlíkem a se špenátem.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 
500g - hovězí maso
6-10stroužek - česnek
ks - sůl, pepř, mletá paprika
1ks - cibule
ks - vývar nebo voda
ks - olej na základ
2lžíce - škrobová moučka
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account