Šišky s jahodovou penou

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 1 hour 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila MartinaBuranová

Ingredience

  • 500 g hladká múka
  • 250 ml mlieko
  • 1 ks vajca
  • 2 ks žltka
  • 42 g droždie
  • 4 lžíce olej
  • 40 g cukor práškový
  • 5 kapka rumová aróma
  • 1 špetka sol
  • 1 lžička citrónová kôra
  • 2 ks bielky
  • 3 lžíce kryštalový cukor
  • 1,5 lžíce jahodový džem

Instrukce

  • Pripravíme si kvások s droždia, trochy mlieka a práškového cukru. Múku, sol a kôru zmiešame a postupne pridávame ostatné ingrediencie: zvyšné mlieko, vajce, žĺtka, olej, rumovú esenciu a nakoniec kvások. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste cca hodinu nakysnúť. Potom si cesto vaľkáme a vykrajujeme kolieska veľké cca 8cm (ja som použila pohár) a vysoké cca 2 cm, do stredu koliesok vyhĺbime prstami jamky (väčšie). Takto pripravené šišky vyprážame na oleji z oboch strán asi do polky ponorené.
    Penu si urobíme z bielok, cukru a džemu, tak, že vyšlaháme všetko spolu to tuha.
    PS: ak nechcete robiť penu, tak ani žĺtka netreba dávať do cesta.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account