Topinka s krémovými žampiony a medvědím česnekem

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g žampionů
  • 100 g rýžové smetany
  • 10 g medvědího česneku
  • 18 g másla
  • 50 ml bílého vína
  • Sůl
  • Pepř
  • 40 g sýru Gran Moravia
  • 4 plátky kváskového chleba
  • 4 ředkvičky

Instrukce

  • 1Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konec nožiček a nakrájejte je na plátky.
  • 2Medvědí česnek omyjte a nakrájejte nadrobno.
  • 3Máslo rozpusťte v pánvi a orestujte na něm plátky žampionů.
  • 4Nyní přilijte do pánve víno a nechte odpařit.
  • 5Poté přilijte rýžovou smetanu, vmíchejte medvědí česnek, osolte a opepřete.
  • 6Nakonec ke směsi přidejte najemno nastrouhaný sýr.
  • 7Plátky chleba opečte buď nasucho na pánvi nebo na malém množství tuku.
  • 8Na opečeném chlebu servírujte žampionovou směs. Ozdobte nasekaným medvědím česnekem a plátky ředkviček.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    topinky miluji… hned bych si dala 🙂

  2. 5 stars
    Výborná rychlovka.

  3. Mňam, vypadá to velmi “jedle”

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account