Vyvážená snídaně – Brokolicové muffiny se šunkou a vejcem

Vytisknout recept
Rychlé a skvěle vyvážené brokolicové muffiny podle kuchařky Lukáše Vrány z The 1:1 Diet nazvané Zdravě & chutně vás nejen zasytí, ale taky výborně chutnají a zajistí vám příjemný snídaňový start do nového dne. Výživové hodnoty jedné porce, tedy jednoho muffinu, jsou v průměru 138 kcal, 15 g bílkovin, 8 g tuku, 3 g sacharidů a 2 g vlákniny.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 1 brokolice 500 g
  • 100 g libové vepřové šunky ideálně 6 plátků
  • 6 vajec
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

Instrukce

  • Brokolici očistíme, zbavíme dřevnatých částí, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělenou na růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka. Kupovanou vaříme kolem 15 minut v páře (případně 10 minut ve vodě), brokolici čerstvě sklizenou z vlastní zahrádky přibližně poloviční čas. Slijeme ji a vidličkou rozmačkáme na malé kousky.
  • Přichystáme si formičky na muffiny – musí být tak velké, aby se do nich kromě brokolice vešlo i vejce. Každou formičku vyložíme plátkem šunky, přidáme brokolici a vytvoříme jamku. Do jamky vyklepneme celé vejce.
  • Povrch každého muffinu dle chuti opepříme, umístíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180-200 °C přibližně 20 minut. Muffiny jsou hotové, jakmile vejce dosáhne konzistence „volského oka“.
  • Na talíři můžeme dozdobit bylinkami nebo čerstvou či kvašenou zeleninou.
  • Dobrou chuť!
7 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 10 měsíců ago

    5 stars
    perfektné. Mam doma prave brokolicu tak uz viem co s nou. Dakujem za tip.

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Dobrý nápad. Vypadá to skvěle.

  3. KláraOdehnalová 11 měsíců ago

    Vajíčkové muffiny jsem již zkoušela, přidat brokolici mě však nenapadlo… Určitě se budu inspirovat. Já přidávám i šunku a sýr! 🙂

  4. NelaVávrová 11 měsíců ago

    já raději sladké snídaně, a chybí mi tam nějaký sacharid nebo příloha…. pokud není třeba dodržovat omezení nebo nízkosacharidové diety, tak mi tam chybí zdravá energie…

  5. Jaroslava Korpášová 11 měsíců ago

    No je to krásné, jen já bych asi hned po ránu neměla sílu takto připravovat snídani. Tu potřebuji mít během chvilky “na stole”. Takže já bych si klidně dala jako oběd či večeři. Vypadá to moc pěkně, díky.

  6. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    Tak to vypadá hodně dobře a jedle, díky za tip 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account