Veterníky plnené syrovým krémom

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

VĚTRNÍKY

  • 250 ml Voda
  • 60 g Maslo
  • 1 štipka Soľ
  • 200 g Hladká múka
  • 4 ks Vajcia

KRÉM

  • 100 g Maslo
  • 100 g Syr niva
  • 125 ml Smotana na šľahanie

Instrukce

  • Kto by nemal rád veterníky, či už s čokoládovou alebo karamelovou polevou...... ale skúšali ste už veterníky na slano?
     
    Veterníky:
    Vodu s maslom a soľou privedieme do varu.
    Do vriacej vody naraz nasypeme všetku preosiatu muku a miešame, kým nevypracujeme husté cesto, ktoré sa nelepí na hrniec ani na varešku. 
    Cesto necháme trochu vychladnúť a postupne doň zamiešame vajcia.
    Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech cca 24 kopčekov vo velkosti cerešne (cesto pri peceni rastie, preto robte kôpky ďalej od seba).
    Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C cca 20 min. 
    Ešte teplé veterníky naprieč prekrojíme.
    Krém si dáme do cukrárenského vrecúška a plníme ním vychladnuté veterníky.
    Krém: V misky vymiešame zmäknuté maslo s Nivou a jemne vmiešame tekutú smotanu na šľahanie.
     
    Prajem Vám dobrú chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account