- Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
- Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
- Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
- Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
- Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
- Připravte si knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem
a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky.
- Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
TIP! Věděli jste, že máslo od jihočeské společnosti MADETA je nejprodávanějším výrobkem s označením KLASA?5ks - červená řepa (menší kusy)1/2ks - celer1ks - cibule1l - zeleninový vývar2ks - stroužek česneku 30g - máslo1lžička - rajčatový protlakks - olivový olejks - zakysaná smetana k podáváníks - čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)200g - filety ze pstruha1ks - vejce1hrst - strouhanka1špetka - sůl, pepř příprava - 15vaření - 30