Focaccia

Vytisknout recept
Milovníci italské kuchyně to jistě ocení. Focaccia, neboli italský chléb se hodí jako příloha i jako hlavní jídlo. Miluji kombinaci česneku, rozmarýnu a olivového oleje. Ale můžete přidat i rajčátka nebo cibuli.
 
Postup:
Do misky si připravíme mouku spolu se solí, v hrnku s vlažnou vodou rozmícháme droždí  a přidáme do misky . K těmto surovinám přidáme 2 lžíce olivového oleje. Uhněteme a necháme 40 min. kynout . Připravíme si plech nebo zapékací misku do které vložíme pečící papír. Posypeme semolinovou moukou. Těsto roztáhneme po celé ploše misky. Pokapeme olivovým olejem a uděláme do těsta dolíčky. Posypeme nakrájeným česnekem a  rozmarýnem.
Nakonec navrch nastrouháme parmezán a osolíme.
Pečeme 25 minut na 200 ℃
 
 
500g - mouka
1lžička - sůl
7g - sušené droždí
375ml - voda
2lžíce - olivový olej
50g - semolinová mouka na posypaní pečícího papíru
1ks - palička nakrájeného česneku
špetka - rozmarýn
hrst - parmezán na posypání
1lžička - sůl
příprava - 85
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account